Advies over de meest efficiënte rechtsvorm

Een rechtsvorm niet zomaar een keuze

Voordat we u de meest efficiënte rechtsvorm kunnen adviseren dienen we eerst u en uw situatie te leren kennen. Bent u alleen of met meerdere ondernemers, heeft u al een of meerdere onderneming en zo zijn er nog tal van vragen voordat wij kunnen identificeren welke rechtsvorm het beste in uw situatie is. Wilt u als rechtspersoon verbonden zijn aan uw onderneming of heeft u liever het risico gespreid? Er zijn tal van mogelijkheden en wij adviseren u daar graag over. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wat zijn de meest voorkomende rechtsvormen?

We sommen een aantal vorm op maar er is nog meer mogelijk.

Z

Eenmanszaak

Een eenmanszaak is een rechtsvorm waarbij u de enige verantwoordelijke bent voor het bedrijf. U kunt maximaal één eenmanszaak oprichten. Deze kan wel verschillende handelsnamen, activiteiten en vestigingen hebben.

Z

V.O.F.

Een vennootschap onder firma (vof) is een bedrijf waarin minimaal 2 personen samenwerken onder één gemeenschappelijke naam. Iedere persoon die meedoet, wordt mede-eigenaar. Deze mede-eigenaren worden ook wel vennoot genoemd. Iedere vennoot brengt iets in.

Z

B.V.

Een besloten vennootschap is een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid. Het kapitaal van een bv is verdeeld in aandelen. Deze aandelen zijn in het bezit van de aandeelhouders. Voor de oprichting van een bv moet u naar de notaris.

Z

Man-vrouw Firma

Een man – vrouw firma is in wezen hetzelfde als een vennootschap onder firma alleen zijn de vennoten dan de man en de vrouw. Van belang is wel dat beiden dezelfde taken uitvoeren in de onderneming.

Z

N.V.

Daar waar een bv meestal maar één of enkele aandeelhouders heeft, daar heeft een nv vele aandeelhouders. Ook bij een nv zijn zij de baas. Het minimale startkapitaal bij een nv is € 45.000.

Z

Vereniging

Een vereniging is een organisatie die niet als doel heeft om winst te maken. Meestal organiseert een vereniging maatschappelijke activiteiten. Zoals een sport- of buurtvereniging. Een vereniging mág wel winst maken met een onderneming.

Met meer dan 20 jaar ervaring

Al meer dan 20 jaar zien wij bedrijven bloeien of bedrijven die nog wat aandacht nodig hebben. Allemaal met een gezamenlijke factor; een overzichtelijke administratie. Door middel van het juiste inzicht kunt u weloverwogen keuzes maken en voor u de juiste stippen op de horizon zetten waar u naar toe wilt werken. De juiste rechtsvorm kan helpen bij het behalen van optimaal belastingvoordeel! Wij vertellen u er graag meer over.

Neem vandaag contact op en laat Havo Administraties u adviseren over de beste rechtsvorm!

Neem contact met ons op om een gratis consult te plannen. Bereik ons per telefoon, e-mail of vul het contactformulier in op onze website. We kijken ernaar uit om u te helpen!