Een eigen woning? Haal het maximale uit de aangifte!

Belastingaangifte doen en u heeft een eigen woning?

Wist u dat wanneer u de eigenaar van een woning bent u gebruik kunt maken van een aantal regelingen beschikbaar gesteld door de overheid? U bent verplicht om belasting te betalen uit werk en woning en daar kunt u een aantal zaken tegenkomen die het bekijken waard zijn! Neem vrijblijvend contact op met Havo Administraties om uw situatie te bespreken!

Waar helpt Havo Administraties u mee?

Z

Eigenwoningforfait

Het eigenwoningforfait is het bedrag dat u bij de aangifte inkomstenbelasting in box 1 bij uw inkomen optelt, wanneer u de eigenaar bent van een woning die tevens uw hoofdverblijf is. Het eigenwoningforfait is een percentage van de WOZ-waarde van de woning. Uw gemeente stelt jaarlijks de WOZ-waarde van de woning vast.

Z

Aftrekposten

Als u eigenaar bent van een woning kunt u gemaakte kosten aftrekken van uw woning in Box 1. Het gaat dan wel om de gemaakte kosten in een jaar. Kosten die u kunt aftrekken zijn bijvoorbeeld:

  • Hypotheekrente
  • Notariskosten

Voor andere mogelijkheden willen u graag adviseren!

Z

Fiscaal partner

Als fiscale partners kunt u samen aangifte inkomstenbelasting doen. U mag dan het totaalbedrag (saldo) van gezamenlijke inkomsten en aftrekposten van de woning onderling verdelen. Ook mag u uw inkomsten uit box3 onderling verdelen waardoor u zo min mogelijk belasting betaalt. 

Heb ik adviseur nodig?

Bij Havo Administraties willen we dat u het maximale uit uw belastingaangifte haalt. Wij helpen u graag bij uw aangifte inkomstenbelasting, zodat u zich nergens meer zorgen om hoeft te maken. Of u een adviseur nodig heeft is volledig aan u. Echter kan het is veel gevallen waardevol zijn om een adviseur met u mee te laten kijken. Op deze manier weet u altijd of u het maximale haalt uit uw aangifte inkomstenbelasting.

Ontdek alle mogelijkheden omtrent uw belastingaangifte in samenwerking met Havo Administraties!

Neem vandaag nog contact op en besteed uw aangifte inkomstenbelasting uit!

Wacht niet langer! Maak uw leven gemakkelijker en vertrouw uw aangifte inkomstenbelasting toe aan Harry van Oers van Havo Administraties. Neem contact met ons op om een gratis consult te plannen en de voordelen van het uitbesteden van uw aangifte inkomstenbelasting te ontdekken. Bereik ons per telefoon, e-mail of vul het contactformulier in op onze website. We kijken ernaar uit om u te helpen!